Recept: eiwitrijk bananenbrood

Bananenbrood, een makkelijk eiwitrijk tussendoortje

Bananenbrood kan altijd! Ideaal als on the go snackje bijvoorbeeld. Wij delen hier ons favoriete eiwitrijke recept voor bananenbrood.

Wees vrij om de topping aan te passen naar hetgeen wat jij lekker vindt! Denk aan kokosrasp, pitten, zaden, rozijnen, enzovoort.

Hieronder vind je het recept voor het beste bananenbrood ever:

Glutenvrij en lactosevrij bananenbrood

De ingrediënten:

3 rijpe bananen

3 eieren

60 gram 0% appelmoes (voor een smeuïg bananenbrood)

90 gram plantaardig eiwitpoeder

1 eetlepel citroensap

150 gram havermeel (budgettip: blender gewone havermout even voor havermeel)

1 zakje baking soda

Toppings naar keuze

Het recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banen samen met de eieren, de appelmoes en het citroensap. Meng in een aparte kom het eiwitpoeder, havermeel en de baking soda. Mix daarna de droge en de natte ingrediënten samen. 

Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier en giet het beslag in het cakeblik. Bak het bananenbrood 40 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven.

Laat vervolgens het bananenbrood even afkoelen en snijd het in ongeveer tien à twaalf plakken. Het is extra lekker met een beetje kwark, laagje pindakaas of cacaopasta! 

Dit artikel delen:

Dit vind je misschien ook leuk:

Al een aantal jaren werken wij in de voedingswereld en fitnessbranche, maar we hadden nog nooit gehoord van exorfinen tot we gingen studeren voor Orthomoleculaire Therapeuten.

Meer lezen

Intermittent fasting (IF) is hot! Maar heb je nou daadwerkelijk baat bij deze manier van eten en is dit de snelste weg naar jouw doel?

Meer lezen

Met de juiste aanpassingen in je leefstijl kan je al veel hormoon gerelateerde klachten oplossen. Daar is geen hormonale anticonceptie voor nodig.

Meer lezen

Wil jij aan de slag met jouw gezondheid?

Krijg samen met ons grip op jouw klachten.