Recept: eiwitrijk bananenbrood
Bananenbrood, een makkelijk eiwitrijk tussendoortje
Bananenbrood kan altijd! Ideaal als on the go snackje bijvoorbeeld. Wij delen hier ons favoriete eiwitrijke recept voor bananenbrood.
Wees vrij om de topping aan te passen naar hetgeen wat jij lekker vindt! Denk aan kokosrasp, pitten, zaden, rozijnen, enzovoort.
Hieronder vind je het recept voor het beste bananenbrood ever:
Glutenvrij en lactosevrij bananenbrood
De ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
60 gram 0% appelmoes (voor een smeuïg bananenbrood)
90 gram plantaardig eiwitpoeder
1 eetlepel citroensap
150 gram havermeel (budgettip: blender gewone havermout even voor havermeel)
1 zakje baking soda
Toppings naar keuze
Het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banen samen met de eieren, de appelmoes en het citroensap. Meng in een aparte kom het eiwitpoeder, havermeel en de baking soda. Mix daarna de droge en de natte ingrediënten samen.
Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier en giet het beslag in het cakeblik. Bak het bananenbrood 40 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven.
Laat vervolgens het bananenbrood even afkoelen en snijd het in ongeveer tien à twaalf plakken. Het is extra lekker met een beetje kwark, laagje pindakaas of cacaopasta!

Dit artikel delen:
Dit vind je misschien ook leuk:

Leven volgens de vier fases van je menstruatiecyclus om beter te presteren op je werk en in je leven.

Hier vind je onze favoriete vleesvervangers zonder soja en zonder lactose!

Waar bij veel mensen de focus ligt op afvallen, heb ik juist altijd de struggle rondom aankomen gehad. Ik deel graag mijn verhaal.
Wil jij aan de slag met jouw gezondheid?
Krijg samen met ons grip op jouw klachten.