eiwitrijke kwarktaart

Ben jij kwark als tussendoortje ook zo beu? Met deze kwarktaart krijg je toch je portie eiwitten binnen én heb je een super hip tussendoortje! Het leuke aan deze taart is dat je hem naar je eigen (fruit) smaak kan maken. Wij gebruikten bij deze taart gemengd diepvriesfruit waardoor het de mooie paars/roze kleur kreeg. Maar zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een frisse, gele eiwitrijke mangokwarktaart. Leef je uit!

De ingrediënten

200 gram roggebrood

75 gram dadels zonder pit

20 gram gesmolten kokosolie

1000 gram magere kwark* met je favoriete smaak

200 gram Philadelphia Light*

1000 gram magere kwark met je favoriete smaak

12 gelatine blaadjes

50 gram eiwitpoeder, bijvoorbeeld vanille of aardbei witte chocola

eventueel wat zoetstof

*Ingredienten kunnen vervangen worden door lactose vrije ingrediënten 

Het recept

bodem

1. Blender de dadels met roggebrood en kokosolie in een keukenmachine of blender. 2. Beleg een springvorm met bakpapier en de randen met PAM spray. 3. Verspreid de bodemmix over de springvorm en druk dit goed aan. Zet het in de koelkast en ga ondertussen met de vulling aan de slag.

vulling

1. Meng de kwark, eiwitpoeder en roomkaas door elkaar. Hier kan eventueel nog extra zoetstof doorheen. Verdeel dit over twee kommen. Een wordt de witte laag en een wordt de fruitlaag. Laat de gelatineblaadjes ondertussen 5 minuten weken in koud water.

2. Maal het fruit in een keukenmachine en laat dit vervolgens smelten in een pannetje. Voeg dit doe aan een van de kommen kwarkmengsel.

3. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat dit smelten in een pan op het vuur met 5 eetlepels water. Verdeel de gesmolten gelatine over de twee kommen kwark. Roer dit goed door.

taart

1. Pak je bodem er weer bij. Giet eerst de witte kwark over de bodem heen en vervolgens de kwark met fruit. Zo creëer je de mooie lagen. Je kan natuurlijk zoveel lagen maken als je wilt, of voor andere kleuren kiezen door ander fruit te pakken! Rainbow pie idea!

2. Laat de kwarktaart 4-5 uur opstijven in de koelkast. Hierna kan je er lekker van genieten!

Bij tien punten bevat een punt 207 kcal met maar liefst 17,5 gram aan eiwit en boordevol vezels! Ideaal tussendoortje dus! Spoiler alert: een puntje vult enorm!

Ga je liever voor een plantaardige versie? Kies van voor plantaardige kwark, Alpro roomkaas en AgarAgar! De bodem kan ook gemaakt worden van havervlokken voor een glutenvrije versie, maar pak dan wat extra kokosolie.

Dit artikel delen:

Dit vind je misschien ook leuk:

Al een aantal jaren werken wij in de voedingswereld en fitnessbranche, maar we hadden nog nooit gehoord van exorfinen tot we gingen studeren voor Orthomoleculaire Therapeuten.

Meer lezen

Magnesium is een mineraal betrokken bij meer dan 200 processen in ons lichaam. Tekorten komen veel voor wat tot vervelende klachten kan leiden.

Meer lezen

Als je ons volgt op Instagram zal je vast weten dat wij gek zijn op skeeleren! Zeker sinds we een jaar geleden in lockdown gingen, zijn wij (vooral als het lekker weer is) veel op onze skeelers te zien.

Meer lezen

Wil jij aan de slag met jouw gezondheid?

Krijg samen met ons grip op jouw klachten.